Schuurvlies met Fijne Schuurkorrel P2000

Micro Fijn Schuurvlies met schuurkorrel P2000. Schuurnylon voor het verwijderen van Roest, Corrosie, Hardnekkige Aanslag. De vellen schuurnylon zijn naar wens in lengte af te knippen of snijden. Schuurnylon vellen van110mm breed op rol van 10 meter.
Schuurvlies P2000, Micro Fijn Schuurvlies, Nylon Schuurvlies Schuurnylon: Hardnekkige Aanslag Verwijderen
Prijs incl. BTW:33,88 €
Prijs excl. BTW: 28,00 €
BTW bedrag: 5,88 €

Schuurvlies met Fijne Schuurkorrel P2000

Micro Fijn Schuurnylon om met de hand te polijsten

Soms is het poetsen en polijsten met Peek Polish alleen niet voldoende. Dat is het geval wanneer het hardnekkige vlekken betreft, vastgekoekt vuil dat het oppervlak bedekt. Ook weerinsvloeden kunnen bijvoorbeeld roest en oxidatie als gevolg hebben, de oxidatie kan soms lastig te verwijderen zijn.

 

Met Schuurvlies hardnekkige vlekken, vuil en aanslag verwijderen

Gebruik Schuurvlies om de hardnekkige vlekken, het vuil en/of de aanslag van het oppervlak te verwijderen. Zo komt het oppervlak weer vrij en kan het oppervlak met Peek Polish tot hoogglans gepoetst en gepolijst worden.

 

Hardnekkige vlekken verwijderen?

Wil je een oppervlak weer opknappen zodat het weer glanst? Maar zitten er hardnekkige vlekken op?

Wrijf zachtjes met een stuk schuurvlies over de vlekken heen totdat je ziet dat de vlekken aardig verdwijnen.

Je kan het ook proberen door alvast wat polijstmiddel op het schuurvlies te doen, of alvast een beetje polijstmiddel op het oppervlak, die werkwijze maakt niet uit. Door schuurvlies samen te laten werken met wat polijstmiddel poetst het voor jou wat prettiger. Bovendien kan het polijstmiddel direct aan de slag zodra de vlekken weg zijn en daadwerkelijk het te poetsen oppervlak bereikt (namelijk onder de vlekken).

 

Roest vlekken verwijderen?

Besef dat als je een verroest oppervlak wilt opknappen, dat het misschien niet meer zal kunnen glanzen. Dat is afhankelijk van het materiaal, maar vooral ook in hoeverre de roest zich ingevreten heeft.

Het gaat er immers om om de ondergrond te poetsen en polijsten, niet roest of hardnekkig vuil dat erop ligt!

Lichte roestvlekken verwijderen

Voor het verwijderen van lichte roest vlekken is het mogelijk om met schuurvlies het oppervlak eerst van de roest te ontdoen.

Is het oppervlak niet al te erg aangetast door roest? Probeer dan met polijstmiddel het oppervlak weer glad en glanzend te krijgen.


Ingevreten roestvlekken verwijderen

Is de roest toch meer ingevreten dan je dacht? Dan moet er toch echt met schuurpapier in diverse groftes gewerkt worden. Welke korrelgroftes je nodig hebt, is al naar gelang de roest ingevreten is en het materiaal dat door de roest aangetast is.

Welke schuurkorrelgroftes jij nou precies nodig hebt? Dat is een kwestie van trial en error, zodra je ziet dat de schuurkorrel nog niet voldoende verwijderd moet je een grovere schuurkorrel nemen. Zie je dat de schuurkorrel te grof is, dan pak je uiteraard een kleinere schuurkorrel om mee verder te gaan.

Begin eerst met een wat grovere schuurkorrel om de ergste roest weg te schuren. Na wat tussenstappen qua korrelgroftes, eindig je met een fijne schuurkorrel. Eventueel eindig je met schuurvlies, daarna is het tijd om met Peek Polish glad en glanzend te polijsten.


Aangekoekt vuil verwijderen?

Heb je al geprobeerd om het aangekoekte vuil met een schoonmaakmiddel te verwijderen? Of misschien laat het aangekoekte vuil zich verwijderen met een ontvetter?

Nee, verdwijnt het aangekoekte vuil daarmee niet?

Dan kan je het beste beginnen met Micro Fijn Schuurvlies met een zeer fijne schuurkorrel om het aangekoekte vuil weg te wrijven door c.q. door het vuil los te schuren.

Zodra het oppervlak schoon genoeg is en ontdaan is van het vastgekoekte vuil, dan kun je gaan polijsten met Peek Polish.

 

Gebruik Schuurvlies alleen op ondergronden welke schuurbaar zijn, op ondergronden waar schuren geen probleem voor is, anders is er een risico op onherstelbare schade!

Middels Schuurvlies P2000 Micro Fijn polijst u lichte roest weg en laat u hardnekkig vuil verdwijnen ter voorbereiding op het daadwerkelijke poetsen & polijsten van het oppervlak zelf.

Indien het te poetsen oppervlak niet direct met Peek Polish te bereiken is omdat er een laag op zit, moet dat eerst verwijderd worden om daadwerkelijk de ondergrond te kunnen poetsen en polijsten.

Gebruik in dat geval ter voorbereiding op het poetsen en polijsten een Micro Fijn Schuurvlies om lichte roest of hardnekkige aanslag te verwijderen om het materiaal te kunnen poetsen.

 

LET OP:

Schuurmiddelen, Schuursponsjes en Schuurvlies veroorzaken (lichte) krassen!
Pas Schuurvlies daarom behoedzaam toe en gebruik het alleen op ondergronden waar schuren geen probleem vormt.

 

Schuurvlies P2000 Micro Fijn = Soepel & Flexibel Schuurvlies

Soepel Schuurvlies waardoor de contouren van het te polijsten voorwerp goed te volgen is.

Schuurvlies P2000 Micro Fijn is zeer flexibel en daarom ook zeer goed te gebruiken op gebogen oppervlakken en profielen.

Schuurnylon is zowel droog als met water te gebruiken. Door de driedimensionale structuur en de hoge flexibiliteit, is schuurnylon eenvoudig te gebruiken op gebogen oppervlakken en profielen.

 

Micro Fijn Schuurnylon te gebruiken voor diverse doeleinden

Ontglanzen of opruwen ter voorbereiding op de eindafwerking

Poetsen en Polijsten met Peek Polish geeft een hoogglans als eindresultaat, deze vellen schuurnylon maken ook de tegenovergestelde toepassing mogelijk: Ontglanzen van materialen.

Uiteraard zijn deze vellen schuurnylon niet alleen toe te passen ter voorbereiding op polijsten. De fijne schuurkorrel in dit schuurnylon is ook zeer geschikt voor het schuren van oppervlakken vóór het aanbrengen van de afwerklaag: primer, lak, vernis, verf, coating, etc.

 

Micro Fijn Schuurvlies toepasbaar op vele materialen

Fijn Schuurnylon is o.a. geschikt voor gelakte, houten, kunststoffen en metalen oppervlakken.

 

Polijsten met Schuurvlies Micro Fijn, duurzaam Schuurnylon

Schuurnylon met lange levensduur.

De fijne schuurkorrels van Schuurnylon P2000 is gemaakt van Silicium Carbide Schuurkorrels, dit is een harde en scherpe schuurkorrel waardoor er weinig druk nodig is om efficiënt met Schuurvlies P2000 te schuren.  Schuurnylon is vuilafstotend waardoor er met één vel schuurvlies lang gewerkt kan worden.

Deze eigenschappen maken het mogelijk om zeer fijn en secuur te schuren en gaat het zeer fijne Schuurvlies lang mee.

Polijsten van Titanium, Kobalt legeringen, Glas en Steen

Schuurkorrels van Silicium Carbide maakt Schuurvlies Micro Fijn uitermate geschikt voor het bewerken van Titanium en Kobalt legeringen. Ook Glas en Steen is zeer goed te schuren met Schuurvlies met de fijne schuurkorrel P2000.

Polijsten van hittegevoelige materialen zoals o.a. Koper, Aluminium, Kunststof, Rubber & meer

Tevens is Schuurvlies Micro Fijn ideaal voor gebruik op hittegevoelige materialen zoals Non-Ferro Metalen, Koper, Messing, Brons, Aluminium, etc. en ook Kunststof, Rubber, Spaanplaat en MDF.

Schuurnylon is zeer geschikt voor het afwerken van RVS en Aluminium.

 

CONTACT

Vragen over ons polijstmiddel Peek Polish of over de webshop? Neem contact met ons op:

E-mail:
Klik hier voor ons emailadres

Bezoekadres:
Mercuriusweg 2a
3113 AR SCHIEDAM